“You need three things in the theater - the play, the actors and the audience, - and each must give something” - Kenneth Haigh
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Stand Up Кабаре - Весна Петрушевска Бејби - ТЕАТАР КОМЕДИЈА
Автор:   Весна Петрушевска Бејби
Режија:  
Сценографија:  
Костимографија:  
Музика:  
Улоги:  
КГ:  
Инспициент:  
Суфлер:  
     
   

Продукција „Вртелешка“ со гордост ви го најавува најновиот проект од единственатаВесна Бејби ПетрушевскаНа февруари, сабота, со почеток во 20:00 бидете дел од Стенд Ап Кабарето, кое ќе се одржи на големата сцена во НУ Драмски театар - Скопје.

„Стенд ап формата секогаш има две страни, секој кој е во публика сака да се насмее, затоа е и дојден, додека комичарот е обврзно да биде смешен и забавен. Мора да бидеш груб, прецизен, точен без тронка лицемерие. Очекувајте многу смеа и солзи. На крај верувам дека ќе заминете дома со измешани емоции. Ве очекувам во Драмски.“ - изјави Весна Бејби Петрушевска.

Бејби, која веќе го скрши мразот за претставничките на понежниот пол во оваа професија, со која генерално доминираат мажите, без влакна на јазикот и со потребната доза на хумор ќе ги коментира машко-женските односи и актуелните случувања од женски агол.

Стенд ап кабарето ќе биде надополнето со песни снимени и продуцирани во „Парамециум Студио„ од страна на Тавитјан Брадрс.

Се гледаме!!

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios