„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Ни ваму, ни таму
Автор:   Бојан Трифуновски, Симеон Дамевски и Љупчо Тодоровски - Упа
Режија:  
Сценографија:  
Костимографија:  
Музика:  
Улоги:  
КГ:   Симеон Дамевски, Љупчо Тодоровски - Упа и Никола Кумев
Инспициент:  
Суфлер:  
     
   

„НИ ВАМУ, НИ ТАМУ“

ДРАМАТА Е КОМЕДИЈА. Значи - смеење ама и подзамислување!!! Како нашиот, македонски живот. Комедија за нас. Ама поинаква. Како благ мелем на лута рана...
Двајца Македонци, едниот иселеник а другиот доселеник, случајно најдени на еден европски аеродром, на смешен начин ги фалат и кудат предностите и недостатоците на Mакедонија и „светот“. Кој, кај, што било, како ќе биде... Овде било вака, таму онака...Расправии - до тепање.
Извонредна актерска игра. Де смешна, де озбилна. Длабока доживеаност и емотивно соголување. Реченици и изрази како пресадени од обичниот, секојдневен живот.
КАДЕ, КАДЕ Е ПУСТИНАТА, ПОАРНО?
Морате да дојдете! Сами да видите! Не за џабе се бара карта повеќе! Не за џабе публиката ги полни салите и долго, долго ракоплеска!

Времетраење на претставата: 75 минути

Ви пожелуваме пријатна претстава и паметен одговор!

Ваши,

Мони и Упа

Видео инсерти 

Ќе ти учукам една 

Колега амал 

За повеќе информации во врска со претставата, проверете на FaceBook FaceBook

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios