„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   БААЛ
Автор:   Бертолт Брехт
Режија:   Мартин Кочовски
Сценографија:   Јулијана Војкова-Најмин, Филип Јовановски
Костимографија:   Јулијана Војкова-Најмин
Музика:   ФОЛТИН
Улоги:   Зоран ЉутковВанчо Иван ПетрушевскиМаја Вељковиќ - ПановскаЃокица ЛукаревскиФилип ТрајковиќИгор АнгеловТрајанка ИлиеваЃорѓи ТодоровскиВалдета Исмаили
КГ:   Катерина Шехтанска-Лакоски, Ева Скендеровска, Јана Стојановска, Валентин Костадиновски, Жарко Димоски, Дениз Абдула, Марија Стефановска, Никола Ацевски
Инспициент:   Кире Ставревски
Суфлер:   Даница Илиева
     
   
 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios