„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Госпоѓица Јулија
Автор:   Август Стриндберг
Режија:   Деан Дамјановски
Сценографија:  
Костимографија:  
Музика:  
Улоги:  
КГ:   Катерина Аневска, Златко Митревски, Јасмина Василева
Инспициент:  
Суфлер:  
Дизајн и продукција на видео материјал:   Класични танци - Сања Шутевска, Аудио и видео минтажа - Филип Дамјановски,
     
    … игра на „проби и грешки“ која се одвива помеѓу Јулија и Жан на Иванденската ноќ … ... „вежбата“како поим што во себе ја содржи живоста и енергијата на нашите први театарски обиди ... „вежбата“ дава впечаток за нешто „недовршено“ ... „естетика на недовршеното“ – дали постои ваков термин? Ако не, треба да се измисли. ... Каде започнува ликот и каде престанува да постои актерот кој го толкува? Нашиот „театар“ се случува некаде по должината на оваа замислена линија...
 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios