“You can throw away the privilege of acting, but that would be such a shame. The tribe has elected you to tell its story. You are the shaman/healer, that's what the storyteller is, and I think it's important for actors to appreciate that. Too often actors think it's all about them, when in reality it's all about the audience being able to recognize themselves in you. The more you pull away from the public, the less power you have on screen.” - Ben Kingsley
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Кандид во земјата на чудата
Автор:   Венко Андоновски
Режија:   Сашо Миленковски
Сценографија:   Љупчо Јованов
Костимографија:   Александар Ношпал
Музика:  
Улоги:   Драган СпасовБранко ЃорчевБилјана Беличанец - АлексиќЈелена ЖугиќДејан ЛилиќСашо ТасевскиИрена РистиќГордана ЕндровскаКалина НаумовскаБилјана Драгичевиќ - ПројковскаРубенс Муратовски
КГ:  
Инспициент:   Жарко Намичев
Суфлер:   Жаклина Георгиевска
     
   
Во суштина, светот има само две перспективи: првата е тиранија, нешто што Вие од запад го викате тоталитаризам, а второто е лудило и анархија, нешто што Вие на Запад го викате демократија. Во тиранијата само еден е умен и мисли логично, а другите работат, го слушаат и му се воодушевуваат; во демократијата сите мислат логично, така што веќе нема глупи; а кога нема глупави, кога сите се прават умни, светот станува лудница.

                            Венко Андоновски
 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios