„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Дон Жуан
Автор:   Молиер
Режија:   Александар Поповски
Сценографија:   Ј.А.
Костимографија:   Ивана Васиќ
Музика:   Д.Ј. Сердиња
Улоги:   Ирена РистиќГордана ЕндровскаКалина НаумовскаСнежана СтамескаДиме ИлиевЛазе МанасковскиЃорѓи ТодоровскиВиолета ШапковскаВикторија АнѓушеваДушица Стојановска
КГ:   Никола Ристановски, Драгана Костадиновска, Милица Стојанова, Самоил Дуковски, Ацо Јовановски, Сашка Димитриовска
Инспициент:   Агим Красноу
Суфлер:   Жаклина Ѓорѓиевска
Дизајн и продукција на видео материјал:   Филип Јовановски
     
   

Немам, навистина, што да додадам кон неограничената неодговорност на мојот лик и неподносливата леснотија на моето живеење. Можам многу, смеамсе! Се друго се само зборови!

Безрезервно ве сака, најголемиот верникДон Жуан!”

Никола Ристановски

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios