“The theater is so endlessly fascinating because it's so accidental. It's so much like life.”- Arthur Miller
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Европа во годината 1942
Автор:   Петар Темелковски
Режија:   Петар Темелковски
Сценографија:  
Костимографија:  
Музика:  
Улоги:  
КГ:   Петар Темелковски
Инспициент:  
Суфлер:  
     
   

„Европа во годината 1942“ е авторски проект на Петар Темелковски. Претставата е работена според истоимената поема „Европа во годината 1942“ на авторот Мирослав Крлежа. Во претставата се додадени елементи од улогите на авторот од претставите „Р“, „Еригон“, „Подзатворена врата“ и „Евангелие по Итар Пејо“.

 

Во средиштето на претставата се ужасите од војната и последиците од неа, што за голема жал и во голема мера и денеска се римуваат со неа.“

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios