"The stage is not merely the meeting place of all the arts, but is also the return of art to life." - Oscar Wilde
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Вера, љубов, надеж
Автор:   Еден фон Хорват
Режија:   Лука Кортина
Сценографија:  
Костимографија:   Марија Пупучевска
Музика:   Љупчо Константинов
Улоги:   Филип ТрајковиќБлагој ЧоревскиДимитрија ДоксевскиАнастас ТановскиИгор АнгеловСања АрсовскаИрена РистиќЗоран ЉутковСоња СтамболџиоскаЛазе МанасковскиЗлатко Митрески
КГ:   Емилија Мицевска, Јана Стојановска, Наталија Теодосиева, Дениз Абдула, Кристијан Светиев
Инспициент:   Гоце Бојчев
Суфлер:   Жаклина Цветковска
     
   

Драматург: Викторија Рангелова

Кон претставата „Вера, љубов, надеж“

 

“Вера, љубов, надеж” е приказната на младата жена Елизабета, која ја живее етиката на своите принципи против еден свет кој се правда со закони. Етиката пред правниот систем. “Вера, љубов, надеж” е тоа што ги прави луѓето луѓе, во еден свет каде што нема ни вера, ни љубов, ни надеж. Приказната е за сите оние што мислат дека односите помеѓу луѓето се градат исклучиво заради корист и за секој од нас кој во одреден момент изгубил верба. Приказната е за Елизабета,  вид во исчезнување, како што сме и сите ние кои се занимаваме со театарската уметност. Сите ние кои се бориме да докажеме дека театарот има незаменлива општествена улога во негувањето на критичката мисла. Приказната е и за мене и моите дванаесет години поминати во Македонија, во кои никој не поверува дека сум дојден заради искрената верба во театарот.

 

Лука Кортина

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios