„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Кристофор Колумбо
Автор:   Мирослав Крлежа
Режија:   Љубиша Георгиевски
Сценографија:  
Костимографија:  
Музика:   Венко Серафимов
Улоги:   Рубенс МуратовскиРоберт ВељановскиАлександар СтепанулескиДимитрија Доксевски
КГ:   Марко Дојоски, Дарко Карбески, Исидор Јованоски, Игор Доневски, Марко Илиќ, Виктор Бужаров, Петар Стојанов, Антониј Ѓорѓиев, Мартин Минговски, Мишо Димитријевски
Инспициент:   Гоце Бојчев
Суфлер:   Жаклина Цветковска
     
   

Aдаптација на текст: Љубиша Георгиевски

Дизајн на претставата: Мери Георгиевска

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios