„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Арсеник и стари тантели - Албански театар
Автор:   Џозеф Кесерлинг
Режија:   Куштрим Бектеши
Сценографија:   Бетим Зеќири
Костимографија:   Марија Пупучевска
Музика:  
Улоги:  
КГ:  
Инспициент:  
Суфлер:  
     
   

Играат:

Елхаме Билали, Дрита Каба Карага, Хисмет Рамадани, Осман Ахмети, Фисник Зеќири,

Хајрулах Рамизи, Мирлинда Саити, Дритеро Аме, Веби Ќерими, Зијадин Муртези

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios