“You need three things in the theater - the play, the actors and the audience, - and each must give something” - Kenneth Haigh
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Господарот на Кукавицата - Театар Комедија
Автор:   Венко Андоновски
Режија:   Андреј Цветановски
Сценографија:   Милан Несторов и Сергеј Светозарев
Костимографија:   Александар Ношпал
Музика:   Оливер Јосифовски
Улоги:  
КГ:  
Инспициент:  
Суфлер:  
Тонмајстор:   Милчо Александров
     
   

ИГРААТ:

Никодим - Рубенс Муратовски

Серафим - Атанас Атанасовски

Серафимка - Жаклина Петровска

Херувим - Валентин Костадиновски

Аранѓелче - Илија Илиоски

Министерот - Едмонд Сотир

Косте - Столе Мицов

Лекарот - Зорица Нушева / Ангела Стојановска

Златарот - Роберт Ристов

Мајстор Доксе - Крсте Јовановски

Кафил - Ердоан Максут

Мојца - Тања Мицков

Првата невеста на Никодим - Ева Скендеровска

Втората невеста на Никодим - Мирјана Ристов

Третата невеста на Никодим - Кристина Ласовска

Време / Никодимка - Јелена Жугиќ

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios