"The stage is not merely the meeting place of all the arts, but is also the return of art to life." - Oscar Wilde
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Свадбата на Фигаро - Македонски народен театар
Автор:   ПЈЕР БОМАРШЕ
Режија:   ЛЕВАН ЦУЛАДЗЕ
Сценографија:   Валентин Светозарев
Костимографија:   Кокеви Кадриу
Музика:  
Улоги:  
КГ:  
Инспициент:  
Суфлер:   Зорица Благоевска
Осветител:   Илија Тарчуговски, Дарко Младеновски, Горјан Темелковски
Тонмајстор:   Александар Петровски
     
   

УЛОГИ

Сашко Коцев – Фигаро

Ивица Димитријевиќ – Дон Гусман

Томе Витанов – Дон Бартоло

Нино Леви – Грофот

Славиша Кајевски – Керубин

Сашка Димитровска– Грофицата

Дарја Ризова – Сузана

Драгана Костадиновска– Фанчета

Марија Новак– Марчелина

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios