„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Три сестри - Гостување на театарот Бора Станковиќ од Врање
Автор:   Антон Павлович Чехов
Режија:   Трајче Ѓоргиев
Сценографија:   Трајче Ѓоргиев
Костимографија:   Ивана Младеновиќ
Музика:   Трајче Ѓоргиев
Улоги:  
КГ:  
Инспициент:  
Суфлер:  
     
   

Играaт:

ПРОЗОРОВ                  Марко Петричевиќ

НАТАЛИЈА ИВАНОВНА         Милена Стошиќ

ОЛГА                      Радмила Ѓорѓевиќ

МАША                      Жетица Дејановиќ

ИРИНА                     Кристина Јањиќ Стојановиќ /

                         Јелена Филиповиќ

КУЛИГИН                   Александар Михајловиќ

ВЕРШИЊИН                  Ненад Недељковиќ

ТУЗЕНБАХ                  Бојан Јовановиќ

СОЉОНИ                    Драган Живковиќ

ЧЕБУТИКИН                 Саша Стојковиќ

ФЕРАПОНТ                  Нинослав Трајковиќ

АНФИСА                    Тамара Стошиќ

ДЕЦА                      Сара Смиљковиќ, Теодора Стојановиќ, Милица Бабановиќ

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios