„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Филип II
Автор:   Петар Темелковски
Режија:   Петар Темелковски
Сценографија:   Тихомир Спировски
Костимографија:   Мери Јовановска
Музика:  
Улоги:   Петар Темелковски
КГ:  
Инспициент:  
Суфлер:  
Осветител:   Кире Ставревски
Тонмајстор:   Димитар Илиоски
     
   
Монодрамски проект, работен според научните трудови на Урлих Вилкен и Џорџ Елис
Оваа претстава говори за еден златен кожурец стар 7000 години, во кој љубоморно се чува Македонија како свилена буба на светската цивилизација и култура.
                                                                          Петар Темелковски
 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios