„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   ЦРВ - монодрамски приказ
Автор:   По мотивите од романот: " ВИСТИНА. ЉУБОВ - РАШОМОНИЈАДА "
Режија:   Мите Грозданов
Сценографија:  
Костимографија:   Владимир Ѓорески - Рафик
Музика:  
Улоги:  
КГ:  
Инспициент:  
Суфлер:  
Осветител:   Митко Ризов
Тонмајстор:   Чедомир Младеновски
     
   

Вела живеачката се мерела според уми - рачката. Колку појќе народ на погребо, толку поголем ти бил живото. Како не бе! Се че биди! Че се наредат и знајни и то незнајни, со некого си се пизмел цел живот, сега му се нажалило па ти дошол на погреб. Има и такви ида само да чуја нешто ново на погребите, да се кажи нешто разбрано - недоразбрано, а и да излезе од дома, да се речи дека имаа некоја обврска, па да избегаа малку од грижите свои. Оти човек коа гледа тујѓа мака, некако, полесно се чувствува. Некои, па, јада без перез, на умрените демек да им се најдело за душа. Бутаа во устите ко гладна година, ко да не виделе. Резил. Ебати...

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios