„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Како да ја убиеш сопругата и зошто
Автор:   Антонио Амури
Режија:  
Сценографија:  
Костимографија:  
Музика:  
Улоги:   Катерина КоцевскаЃокица Лукаревски
КГ:  
Инспициент:   Жарко Намичев
Суфлер:  
Осветител:   Кире Ставревски
Тонмајстор:   Димитар Илиовски
     
   
Сите знаеме дека Каин го убил Авел. Тоа, неправовремено братоубиство, требало да биде спречено, како би можело првото убиство во Историјата да го изврши жена врз својот сопруг. Најверојатно, Каин ја претекнал мајка си за некој миг, а и како можела, сиротата Ева, со се уште топлиот труп на Авел, да мисли на тоа да го ликвидира Адама! Сепак, би било премногу! Двајца убиени на четири жители на земјата!
Во секој случај, уверени сме дека Ева не може да прежали што не го убила Адама.
                                                                                                                                                        Антонио Амури
 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios