„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Сината соба - Дипломска претстава ФДУ
Автор:   Дејвид Хер
Режија:   Златко Славенски
Сценографија:  
Костимографија:  
Музика:  
Улоги:  
КГ:  
Инспициент:  
Суфлер:  
     
   

Дипломска претстава по актерска игра на студентите во класата на проф Златко Славенски

ДЕВОЈКАТА - Ирена Мирческа

ТАКСИСТОТ- Никола Кузелов

ПОМОШНИЧКАТА - Ангела Димитрова

СТУДЕНТОТ - Мирко Голомеов

СОПРУГАТА - Ангела Стојановска

ПОЛИТИЧАРОТ - Васко Костовски

МОДЕЛОТ - Бобан Кулески

ДРАМСКИОТ ПИСАТЕЛ - Мартин Манев

АКТЕРКАТА - Владанка Димковска

АРИСТОКРАТОТ - Христијан Поп - Симонов

Фотографија : Бранко Аврамовски

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios