“You can throw away the privilege of acting, but that would be such a shame. The tribe has elected you to tell its story. You are the shaman/healer, that's what the storyteller is, and I think it's important for actors to appreciate that. Too often actors think it's all about them, when in reality it's all about the audience being able to recognize themselves in you. The more you pull away from the public, the less power you have on screen.” - Ben Kingsley
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Стари Времиња
Автор:   Харолд Пинтер
Режија:  
Сценографија:  
Костимографија:  
Музика:  
Улоги:   Трајанка Илиева
КГ:   Ненад Нацев, Драгана Костадиновска
Инспициент:  
Суфлер:  
     
   
Ако ме прашате, која точно девојка сум ја сретнал во август пред дваесет години, не би можел да ви одговорам. Имаше еден период кога познавав многу девојки. Но, на датумите не се сеќавам. Не само што не можам да се сетам за која девојка станува збор, туку дури не можам да опишам ни што се случило меѓу нас. Од тоа време ми имаат останато само еден или два спомени. На пример, дожд на улицата. Или огледало. На многу работи не можам да се сетам, но тие всушност не се заборавени. Тие постојат, зашто не се заминати. Ги носам во себе. Ако човек чува с¢ во себе, тогаш би можел да експлодира. Тој не би можел да го поднесе тоа бреме. Се разбира дека ние отстрануваме од умот многу работи. Едноставно, принудени сме тоа да го правиме.
Вистината е дека е ужасно тешко да се определи што точно се случило во определен момент. Мислам дека е ужасно тешко да разбереме дури и што се случило вчера. Толку многу се измислува, што на крајот измисленото станува исто толку вистинито, колку и реалното.

                                                                                                                                                Харолд Пинтер
 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios