“You can throw away the privilege of acting, but that would be such a shame. The tribe has elected you to tell its story. You are the shaman/healer, that's what the storyteller is, and I think it's important for actors to appreciate that. Too often actors think it's all about them, when in reality it's all about the audience being able to recognize themselves in you. The more you pull away from the public, the less power you have on screen.” - Ben Kingsley
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Борење со мечка
Автор:   Душан Ристевски
Режија:   Стефо Нанцу
Сценографија:   Сашко Вељанов
Костимографија:  
Музика:  
Улоги:  
КГ:   Васко Србиновски, Ирена Вељанова, Никола Апостоловски, Валентина Апостоловска, Стефани Степановска, Јаворка Котеска, Самоил Митревски, Владо Сазданов, Мена Ристевска
Инспициент:  
Суфлер:  
     
   

Пред турнејата во Македонија


 

БОРЕЊЕ СО МЕЧКА
Успешно претставена пред сиднејската публика!
Минатиот петок, 16 мај, Австралиско македонскиот театар од Сиднеј успешно ја прикажа последната претстава на најгледаната драма во Австралија „Борење со мечка“ од Душан Ристевски во режија на Стефо Нанцу.
Ова беше 12 претстава пред самата турнеја во Македонија каде драмата ќе се прикаже во Скопје на 4 јуни, Велес на 6, Штип на 7, Струмица на 9, Прилеп на 10, Битола на 13 и Охрид на 14 јуни. Во Прилеп ќе земе учество на 49-тиот Театарскиот фестивал „Војдан Чернодрински“.
Покрај многубројните претстави, членовите на театарот ќе бидат во можност да посетат повеќе историски и културни места во Македонија како и да се сретнат со повеќе лица од македонските театри со цел да се развие поголема взаемна соработка.
 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios