„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Грофот - СУБ Продукција
Автор:   Димче Николовски
Режија:   Димче Николовски
Сценографија:   Стефан Спировски
Костимографија:  
Музика:  
Улоги:   Филип ТрајковиќКалина НаумовскаИгор АнгеловРубенс Муратовски
КГ:   Жарко Димоски
Инспициент:  
Суфлер:  
Дизајн и продукција на видео материјал:   Стефан Спировски
     
   

Што ако сите социјални конвенции денес не го тангираат некој предизвик. Што ако различните луѓе и различните култури го направиле некој предизвик невидлив. Најголемиот од сите предизвици е квалитетот на информацијата, т.е. откривањето колку е вистинита. Секој обид за анализирање или дискутирање, секој метод за дедукција или објаснување води до истата конклузија, а имено дека сé е лага. Зрната на вистината ги има се помалку, а потрагата по решетото со кое може да се направи диференцијација, очигледно е потрагата по денешниот свет грал. Ововременските витези го немаат мечот на вистината, оклопот на верност и шлемот на мудроста, а мислат дека се непобедливи. Тие витези соочени со предизвик кој не го гледаат во околности што не ги разбираат, се хероите во претставата „Грофот“. Во една таква комична ситуација ги доведува едно недоразбирање, многу мало недоразбирање кое е лесно решливо за обичен воин, но, за нашите витези тоа ќе се претвори во калабалак од невидени размери. Така стигнуваме до прашањето: колку е достоен и вешт денешниот човек за предизвиците на ова време?

Димче Николовски, режисер

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios