„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Македонски Рулет
Автор:   Љубиша Ѓорѓиевски
Режија:   Сашо Миленковски
Сценографија:   Тихомир Спировски
Костимографија:   Тихомир Спировски
Музика:   Горан Трајковски
Улоги:   Диме ИлиевЃорѓи ТодоровскиБилјана Беличанец - АлексиќЗоран ЉутковГоце ТодоровскиЃокица ЛукаревскиРоберт ВељановскиРубенс МуратовскиДушица СтојановскаПетар ТемелковскиАнастас ТановскиВанчо Иван Петрушевски
КГ:   Сенко Велинов, Игор Стојчевски, Јелена Галевски, Гораст Цветковски, Борче Начев
Инспициент:   Жарко Намичев
Суфлер:   Даниста Илиева
Осветител:   Киро Ставревски
     
    Македонецот на македонецот му е - македонец !
                         Љубиша Георгиевски
 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios