„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Евридика
Автор:   Сара Рул
Режија:   Нина Николиќ
Сценографија:   Костантин Трпеноски
Костимографија:   Ивана Каранфиловска
Музика:   Александар Пејовски
Улоги:   Маја Вељковиќ - ПановскаДиме ИлиевИгор АнгеловФилип ТрајковиќСофија КуновскаБилјана Драгичевиќ - ПројковскаТрајанка Илиева
КГ:   Соња Стамболџиска, Нина Деан
Инспициент:   Жарко Намичев
Суфлер:   Жаклина Цветковска
     
   
 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios