„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Лет над кандидатско гнездо - Театар Комедија
Автор:   Блаже Миневски
Режија:   Андреј Цветановски
Сценографија:   Владо Ѓоревски - Рафик
Костимографија:   Фросина Настевска
Музика:   Дејан Јанушев
Улоги:   Драган Спасов
КГ:   Валентин Костадиновски – Тино, Жарко Димоски, Кристина Ласовска, Крсте Јовановски, Атанас Атанасовски, Тања Мицков, Илија Илиоски, Едмонд Сотир, Нина Деан, Стефан Вујисиќ, Едмонд Сотир
Инспициент:   Нурјамет Рушити
Суфлер:   Даница Илиева
     
   
 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios