“You can throw away the privilege of acting, but that would be such a shame. The tribe has elected you to tell its story. You are the shaman/healer, that's what the storyteller is, and I think it's important for actors to appreciate that. Too often actors think it's all about them, when in reality it's all about the audience being able to recognize themselves in you. The more you pull away from the public, the less power you have on screen.” - Ben Kingsley
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Дедо Мраз во земјата на пингвините
Автор:   Викторија Анѓушева
Режија:   Викторија Анѓушева
Сценографија:  
Костимографија:  
Музика:  
Улоги:  
КГ:   Душица Стојановска, Михајло Настовски, Викторија Анѓушева, Иван Манасковски и Саша Насевски
Инспициент:  
Суфлер:  
     
   

Во комичен  мизансцен и прекрасни сонгови учествуваат актерите:

Кралицата зима – Душица Стојановска

Пингвинот Пинги - Иван Манасковски

Пинвинот Панга - Викторија Анѓушева

Гавранот - Саша Нацевски

Дедо Мраз - Михајло Настовски

 

Во земјата на пингвините живеат Пинги и Панга, брат и сестра пингвинчиња. Барајќи го Дедо Мраз, тие се соочуваат со Гавранот кој се изгубил и долетал од многу далеку и, бидејќи е самобендисан и надуен, сака сите да ги претвори во чавки. Гавранот ќе ја фати Панга, но Пинги ќе се спаси и ќе успее да избега. Бегајќи, Пинги ќе се сретне со Кралицата Зима која ќе му помогне да ја спаси сестра му. Но, Кралицата Зима всушност има друг план кој воопшто не им се допаѓа на пингвинчињата. Таа сака да го замрзне Дедо Мраз. Обидувајќи се да ја спречат во нејзината намера, Пинги и Панга ќе го побараат Дедо Мраз и ќе го известат за лошиот план на Кралицата. Бидејќи таа ним ништо не им може, тие смислуваат план како да му помогнат на Дедо Мраз и да го спасат. Каков е планот и дали ќе се оствари, ќе дознаете во претставата.

Претставата е едукативна и интерактивна.... !!!!!

Претставите почнуваат во 18.00 и 19.30 часот

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios