„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
Предлог - програма поднесена до Министерството за култура за проекти од национален интерес за 2017та година
(01 сеп 2016)

НУ Драмски театар Скопје конкурираше кон Министерството за култура за финансирање на проектите од национален интерес за 2017та година со следните проекти:

 

  1. СМРТТА НА ДАНТОН, автор: Георг Бихнер,    Режисер: Иван Манасковски
  2. ВЕРА ЉУБОВ НАДЕЖ, автор: Еден фон Хорват, Режисер: Лука Кортина
  3. ФЕСТЕН, автор на адаптација: Дејвид Елдриџ, Режисер: Зоја Бузалковска
  4. АТЕНА СО ПЕНИС, автор: Алек Русјаков, Режисер: Синиша Евтимов,
  5. ЉУБОВТА НА ФЕДРА,  автор: Сара Кејн, Режисер: Оливер Фрљиќ
  6. НЕПОДНОСЛИВО ДОЛГИ ПРЕГРАТКИ, автор: Иван Вирипаев, Режисер: Галин Стоев
 
Назад
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios