“The theater is so endlessly fascinating because it's so accidental. It's so much like life.”- Arthur Miller
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Репертоар - Септември, почеток на новата сезона
(11 сеп 2013)

Почитувани,

По успешната премиерна изведба (30.07.2013) во рамките на фестивалот Охридско лето, Драмскиот театар на 5ти октомври ја најавува скопската премиера на претставата „Кафкаски круг со креда“. Брехтовото дело е во режија на Златко Славенски, а  улогите ги толкуваат: Васил Зафирчев, Сања Арсовска, Благој Чоревски, Борјан Давковски, Рубенс Муратовски, Филип Трајковиќ, Диме Илиев, Роберт Вељановски, Драгана Миленковска, Златко Митрески, Соња Стамболџиоска, Игор Георгиев и Александра Павлова.

Драмскиот театар од Скопје го најавува и почетокот на новата сезона со претставите:

 

18 септември – ГРЕВ ИЛИ ШРИЦЕР

19 септември – 2012 - ПОСЛЕДНИТЕ МАКЕДОНЦИ

20 септември – СОЛУНСКИ ПАТРДИИ


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Новата сезона на Драмски театар почнува со јубилејна десетта соработка на Унковски и Стефановски
(06 сеп 2013)

Почитувани,

Драмскиот театар – Скопје ја започнува оваа сезона со пробите на новиот проект Огнени јазици чиј автор е Горан Стефановски, а режијата е на Слободан Унковски. Најновиот текст на Горан Стефановски е напишан по порачка на Драмскиот театар – Скопје, а неговата пра-изведба се очекува на крајот на месец октомври. Значајно е да се напомене дека ова е десетта, јубилејна соработка помеѓу режисерот Слободан Унковски и авторот Горан Стефановски. 


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios