"The stage is not merely the meeting place of all the arts, but is also the return of art to life." - Oscar Wilde
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Драмски театар со „Умри машки“ на гостување во Торонто, Канада
(19 сеп 2008)

Во периодот од 26 Септември до 1 Октомври оваа година, на покана на „Македонско театарско ќоше“ – Торонто, екипа од Драмскиот театар ќе гостува во Торонто, Канада, каде на 28 Септември во реномираниот Isabel Bader Theatre ќе ја изведе претставата „Умри машки“, од Алдо Николај во режија на Коле Ангеловски, со Јелена Жугиќ, Бранко Ѓорчев и Драган Спасов – Дац. Драмскиот театар веќе трета година традиционално во истиот период настапува во Торонто каде своите претстави ги одигрува со голем успех и на одличен прием од тамошната публика.

 


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Драмски театар ја започнува сезоната
(19 сеп 2008)

Со претставата „Умри машки“ со Јелена Жугиќ, Бранко Ѓорчев и Драган Сапсов – Дац, од Алдо Николај и во режија на Коле Ангеловски, на 23 Септември, Драмскиот театар ја започнува театарската сезона која најавува богат и интересен репертоар. Токму со обновувањето на „Умри машки“ која после 10 години повторно се поставува на репертоарот со иста актерска екипа, Театарот го најавува концептот на оваа сезона во која се планирани изведби на претстави премиерно поставени во минатата сезона, како и обновени претстави од богатиот репертоар на Драмски тетатар.

 


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Мето Јовановски лауреат на наградата „Ристо Шишков“
(14 сеп 2008)
За улогата на Мартин во претставата „Коза или која е Силвија“ од Едвард Олби, а во режија на Дино Мустафиќ, актерот на Драмски Мето Јовановски ја доби наградата за највисоко актерско остварување „Ристо Шишков“.
Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Драмски театар во Струмица на Фестивалот „Ристо Шишков“
(12 сеп 2008)
Во рамките на театарскиот фестивал „Ристо Шишков“ во Струмица, оваа година НУ Драмски театар ќе настапи со две претстави, „Коза или, која е Силвија?“ со Мето Јовановски, Јелена Жугиќ, Кирил Ристоски и Филип Трајковиќ, од Едвард Олби, во режија на Дино Мустафиќ и монодрамата со Драган Спасов - Дац „Облачна Исповед“ од Томислав Османли во режија на Деан Дамјановски. Претставите ќе се одржат во Домот на културата во Струмица со почеток во 20.00 и 23.00 часот.

Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios