„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 ГОСТУВАЊЕ НА НУ ДРАМСКИ ТЕАТАР СКОПЈЕ НА ТЕАТАРСКИ ФЕСТИВАЛ ВО НОВИ САД
(30 јун 2015)

 

                НУ Драмски театар – Скопје ќе учествува на вториот интернационален театрски фестивал

‘Нови тврџава театар‘ кој се одржува од 01.07 до 08.07 во Чортановци, Нови Сад.

 

Фестивалот ќе биде отворен на 01.06.2015 со претставата ‘Архелаос или Еврипид се враќа на Балканот‘ од Јордан Плевнеш а во режија на Владо Цветановски. Во претставата играат актерите: Рубенс Муратовски, Игор Ангелов, Жарко Димоски, Трајанка Илиева Таци,Валдета Исмаили, Гордана Ендровска, Маја Вељковиќ - Пановска, Александра Павлова, Катерина Аневска, Емилија Мицевска .             

                


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
  ЗА ПРЕТСТАВАТА ,,БЕЗЉУБНИ '...
(01 јун 2015)

НА О6.06.2015 /САБОТА/,  ЗА ПРЕТСТАВАТА ,,БЕЗЉУБНИ '' ЗА СЕКОЈ КУПЕН БИЛЕТ ДОБИВАТЕ ЕДЕН БЕСПЛАТЕН, И ЗА СЕКОЈ КУПЕН БИЛЕТ НА ИНТЕРНЕТ ИСТО ТАКА ДОБИВАТЕ НА БИЛЕТАРНИЦАТА НА ТЕАТАРОТ ЕДЕН БЕСПЛАТЕН БИЛЕТ.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios