„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Настап на Драмски театар со претставата СУПЕРНОВА на МТФ „Војдан Чернодрински“ - Прилеп
(11 јун 2008)
На овогодинешниот Македонски театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ во Прилеп, Драмски театар - Скопје  се претстави со две претстави. Во официјалната програма, на 11 јуни ќе се изведе претставата „Супернова“ во режија на Златко Славенски, додека на свеченото затварање на фестивалот се изведе претставата „Комшилук наопаку“ во режија на Ненни Делместре. Претставите се одржаа во Домот на културата „Марко Цепенков“ во Прилеп.

Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Исповед на еден пост-човек
(01 јун 2008)

Облачна исповед на одличен начин ја обработува темата за човековата изгубеност во постмодернистичкото општество. Сценографијата и музиката претставуваат совршено слеан преплет, актерот Драган Спасов - Дац на умешен начин го оживува ликот на Киро и неговите животни ситуации.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios