“The theater is so endlessly fascinating because it's so accidental. It's so much like life.”- Arthur Miller
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Лесно, за ситуации од животот
(12 јун 2006)

Три актерки и еден актер од колективот на Драмскиот театар создадоа свој проект што го играат на матичната сцена. Претставата е иницијатива на актерката Катерина Коцевска, која дошла до текстот со наслов „Нашиот непрежален“ на автор што пишува под псевдоним Карино Васки (!). Коцевска го игра ликот на Вера, Силвија Стојановска ликот на Љуба, а Марија Кондовска - Весела. Потписник на режијата е Коле Ангеловски. Кореографијата е на Маја Митровска, а костимите се на Олгица Дојчиновска Момировска. Заедно создале комедија за која веруваат дека ќе има многу публика, која ќе забавува и ќе се смее на она што го кажуваат и играат!


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios