“The theater is so endlessly fascinating because it's so accidental. It's so much like life.”- Arthur Miller
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Монодрама на Петар Темелковски базирана на убиството на Јане Сандански (www.mkd.mk 19.05.2015 - Т.Д.)
(19 мај 2015)

Драмски театар ја најави новата претстава на својот репертоар. На малата сцена на 19 мај (вторник), во 21 часот, премиерно ќе биде изведена монодрамата „Јане Сандански 100 години после“ од Петар Темелковски.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Сопштение
(10 мај 2015)

Почитувани,

    Ги известува нашите ценети посетители дека заради прогласениот Ден на жалост за загинатите припадници на безбедносните сили на Република Македонија, НУ Драмски театар Скопје ги одложува закажаните програмски активности во Театарот на 10 и 11 мај 2015 година.

Со почит,

Директор

Роберт Вељановски


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Јавен оглас за годишна програма за 2016 година на НУ Драмски театар Скопје
(08 мај 2015)

Јавен оглас за годишна програма за 2016 година на НУ Драмски театар Скопје

 1.      Предлог-претстава за деца и/или млади

Овој тип на претстави е исклучително значаен од повеќе аспекти. Едукацијата и привлекувањето на најмладите граѓани на Републиката како можни идни вљубеници во театарската уметност е можност на која треба и мора да и се посвети сериозно внимание. Претстава мора да биде соодветна, едукативна и разбирлива за возраста на децата.

Отворена е можност претставата да биде строго наменска и да се постави претстава по драма или драматизација на лектира која е застапена во наставната програма од прво до деветто одделение, односно од прва до четврта година средно образование.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios