"The stage is not merely the meeting place of all the arts, but is also the return of art to life." - Oscar Wilde
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Пражани одушевени од Драмски театар
(21 мај 2009)

Публиката виде едно поинакво гледање на творештвото на Антон Чехов


Прага, која толку многу го познава творештвото на Антон Чехов, завчеравечер во театарот „Хибернија“ во центарот на чешката престолнина, со огромен аплауз се заблагодари на македонската изведба на дело од овој голем автор. На Деновите на македонската култура овде ја донесовме „Лебедова песна“ во режија на Бранко Ставрев, на скопскиот Драмски театар. Чешката публика вели дека преку манифестацијата за првпат има можност за непосредна средба со современата македонска култура.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 50-та изведба на „Демонот од Дебармаало“
(13 мај 2009)

Ве известуваме дека во Драмскиот театар Скопје на 15 Мај (петок), со почеток во 20.00 часот ќе се прикаже 50-та изведба на претставата „Демонот од Дебармаало“ од Горан Стефановски во режија на Слободан Унковски. Во претставата учествуваат актерите: Јовица Михајловски, Билјана Беличанец Алексиќ, Јелена Јованова/Трајанка Илиева, Дејан Лилиќ, Драган Спасов Дац, Сашо Тасевски, Марин Бабиќ, Јелена Жугиќ, Диме Илиев. 

Премиерата на претставата се прикажа на 25 Ноември, 2006 година и оттогаш со несмален интерес ја следи публиката во текот на изминатите три години.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Омаж за актерот – По премиерата на „Лебедова песна“
(04 мај 2009)

Има претстави за кои се крева маркетиншка врева уште пред да почнат да се работат, се најавуваат како настани од прв ред, а кога ќе ги видиш сфаќаш дека попусто си ги загубил двата часа.

А има претстави кои тивко се работат, и на премиера одиш со, благо кажано, резерва, а откако ќе ги видиш доживуваш чувство на исполнетост. Ете, ова се случи во Драмскиот театар во Скопје со „Лебедова песна“, работена по истоимената, како што ја нарекол Чехов „најмала драма на светот“, во која се игра и водвиљот „Мечка“. Режијата е на Бранко Ставрев, а улогите ги толкуваат Сенко Велинов, Габриела Петрушевска, Ванчо Петрушевски и пантомоничарот Војо Цветановски.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios