„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Повеќеслојна претстава
(01 апр 2005)
Со огромно љубопитство и интерес публиката ја дочека премиерата на „Лет во место“ еден од култните текстови на Горан Стефановски која  беше изведена на сцената на Драмскиот театар од Скопје во постановка на Љупчо Георгиевски. Фактите во врска со оваа претстава се, дека таа е напишана односно праизведена во 1982 година;  дека историски е лоцирана во втората половина на деветнаесетиот век и дека тематски  е најблиска до одредницата за историското насилство, но во индивидуализирана форма. Оваа индивидализација е всушност и работата на режисерот Георгиевски и ансамблот на Драмскиот театар заедно со соработниците на извонреднаа сценографија, костими и музика кои како автори ги потпишуваат Миодраг Табачки, Благој Мицевски и Љупчо Константинов.
Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Потрага по себе
(01 апр 2005)

Тајната е во летањето, научи да леташ... никогаш нема да леташ... ќе леташ во место, но ако имаш малку страст и среќа, местото ќе летне со тебе! - вели Михајло во „Лет во место“ на Горан Стефановски, што сега е на репертоарот на Драмски театар и во која проблемите на режијата ги решаваат актерите


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios