“The theater is so endlessly fascinating because it's so accidental. It's so much like life.”- Arthur Miller
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Известување за гостување во Словенија со претставата ЖДРЕЛО
(31 мар 2015)

Н.У. Драмски театар – Скопје, со својата претстава ЖДРЕЛО од Жанина Мирчевска, а во режија 
на Зоја Бузалковска, ќе гостува на Неделата на Словенската драма во Крањ, Р.Словенија.
Претставата ЖДРЕЛО ќе биде прикажана на 3 април /петок/, со почеток во 20.00 часот....


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Порака за светскиот ден на театарот од Кшиштоф Варликовски - 27 март
(26 мар 2015)

Светски ден на театарот - 27 март, 2015

Вистинските мајстори на театарот најлесно може да ги најдеме надвор од театарските сцени. Обично тоа се луѓе кои не го третираат театарот како вид на машина за репродуцирање наклишеа и конвенции. Токму тие ги пронаоѓаат пулсирачки извори и живи текови на реките, кои најчесто ги избегнуваат театарските сали и насобрана во нив безбројна толпа која се занимавасо имитација на некои светови. Имитираме наместо да создаваме сопствени светови кои секонцентрирани, па дури и зависни од дебати со публиката и од чувствата кои пристигнуваатприкриени, а кои токму театарот знае најдобро да ги открие...


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Македонска порака за светскиот ден на театарот - Нела Витошевиќ
(26 мар 2015)

Театарот во кој што верувам отсекогаш бил и ќеостане поле за жестока дебата на проблемите во општеството. Тој треба да биде радикален во ставовите и критичен во мислата. Да создава светови и да нуди решенија. Треба да ја открива вистината, да ги коментира и истакнува девијациите на општествениот систем. Тој треба да претставува слободна зона во која вирее креативноста и иновативноста. Театарот треба да го отслика скриеното, вистинско лице на светот и да ја црпи инспирацијата од него, овозможувајќи му да се спознае и да ги редефинира своите вредности...


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Светскиот ден на театарот во Драмски
(25 мар 2015)

По повод „Светскиот ден на театарот, 27ми март“, НУ Драмскиот театар од Скопје ќе има повеќе активности во текот на денот. Програмата започнува во11:30 часот со промоција на книги за деца на Матица Македонска - Матица за мали...


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios