„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Ден на театарот
(25 мар 2014)

Не знам дали сте информирани, но на 27-ми март, четврток е 
Светскиот Ден на Театарот...
Вашиот Драмски, заедно со Вас почитувана публико, ќе го 
одбележи на следниов начин...


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Месецот на театарот
(14 мар 2014)

Во месецот на театарот (15.03 - 11.04), билетот за тековниот репертоар на Драмски театар ќе чини 100 денари.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 "ЖИВОТ ВО ТЕСНИ ЧЕВЛИ": ТРАГИКОМЕДИЈА НА ДУШАН КОВАЧЕВИЌ - И НОВ ХИТ ВО ДРАМСКИ
(13 мар 2014)

Новата претстава во Драмски театар - Скопје "Живот во тесни чевли" е работена според драмата на српскиот мајстор на црната комедија, на трагикомедијата Душан Ковачевиќ. Режисер е Ненад Витанов, во ликовите е добро одбрана актерска екипа која забавува, засмејува, домислува и замислува. Играат Драган Спасов-Дац, Билјана Драгиќевиќ-Пројковска, Зоран Љутков, Марија Кондовска, Ѓокица Лукаревски, Ванчо Петрушевски, Душица Стојановска, младите Христијан Поп Симонов, Ненад Ангелковиќ, Миа Кантарџиева и Благица Димитровска...


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios