“You need three things in the theater - the play, the actors and the audience, - and each must give something” - Kenneth Haigh
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Солунски патрдии
(28 мар 2013)

КАКО ДА СЕ ПОВТОРИ НЕПОВТОРЛИВОТО?! 

„Солунски патрдии“, легенда, не само на Драмскиот театар, туку и пошироко.

27 години, истата актерска екипа ги полнеше театарските салони и отворени простори, секаде каде што ќе се појавеше. 160. 000 гледачи беа среќни, се смееа на згодите и незгодите на Пејо и Пандора, на Цанде и Сотка, на Аџи Јанкула и Секула, на Фатиме и Јашар бег... Неповторливата генерација на големите актери Дади и Снешка, Гоце (кој ги одигра сите 378 престави) и Ванчо, Мите и Мешко, Сабина и Марин, плус Стево, Коле, Лазе, Зози, Јовица, Ленче, Снежана, Лиле... ја предизвикуваа публиката да доаѓа и да ги гледа „Патрдиите..“ по неколку пати, затоа што ниту една изведба не беше иста, немаше настан, политички, културен, спортски да не беше прокоментиран во претставата. Имаше луѓе кои доаѓаа и по триесетина пати и ги знаеа „Патрдиите..“ на памет....


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Именуван вршител на должност директор на НУ Драмски театар - Скопје
(04 мар 2013)

Министерот за култура на Република Македонија, за вршител на должност директор на Националната установа Драмски театар – Скопје го именуваше Роберт Вељановски, со мандат до изборот на директор на националната установа.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios