“The theater is so endlessly fascinating because it's so accidental. It's so much like life.”- Arthur Miller
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Севкупно театарско доживување
(18 мар 2003)

Ликот на Јонадаб, олицетворен во актерот Бранко Ѓорчев со леснотија преоѓаше од улогата "во" основната приказна за грешноста на кралот Давид и неговот поколение до таа "вон" приказната, како модерен циничен коментатор на настаните, искористувајќи го целиот потенцијал на ликот


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 СИТНЕЖОТ БЕЗ ДУХ Е НИШТО ВО ВЕЧНОСТА
(17 мар 2003)

Да се допре небото, да се биде возвишениот, да се има неговата моќ или владение, за да може ништожникот да го ништи Човекот. Дали е тогаш крајната цел или душевниот мир на смртникот или, пак, крвта сама зборува за злото од кој е составен тој – човечецот без образ, без лик, со надеж, но зла. Ќе може ли еднаш засекогаш да се одговори на маглата мозочна со доблест, убавина, чест и вера?


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios