“You can throw away the privilege of acting, but that would be such a shame. The tribe has elected you to tell its story. You are the shaman/healer, that's what the storyteller is, and I think it's important for actors to appreciate that. Too often actors think it's all about them, when in reality it's all about the audience being able to recognize themselves in you. The more you pull away from the public, the less power you have on screen.” - Ben Kingsley
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Се подготвува „Буре барут“ за одбележување на јубилејот 70 години Драмски театар
(16 фев 2016)

Легендарната претстава „Буре барут“ на Дејан Дуковски ќе биде премиерно изведена во Драмски театар на 21 април кога се одбележуваат 70 години од првата премира во Драмски театар.

Како што информираат од Драмски театар утре, 11 февруари е првиот ден од 70 дневното одбројување на големиот јубилеј – 70 години од првата премиера на НУ Драмски театар....


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Од 70 дена до 70 години Драмски...
(10 фев 2016)

Почитувани вљубеници во Драмскиот театар.

Утре, 11 февруари е првиот ден од 70 дневното одбројување на нашиот голем јубилеј – 70 години од првата премиера на НУ Драмски театар Скопје. 


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 ИНТЕРВЈУ СО АКТЕРСКИОТ ТАНДЕМ НА ДРАМСКИ ТЕАТАР ИГОР СТОЈЧЕВСКИ И СОЊА СТАМБОЛЏИОСКА ТЕАТАРОТ НЕ СМЕЕ ДА СТАНЕ ЛЕСКОВАЧКА СКАРА
(09 фев 2016)

Актери кои периодов најчесто можете да ги следите еден покрај друг на сцената во Драмскиот театар се Игор Стојчевски и Соња Стамболџиоска. Како дел од движечката сила на една од нашите најстари театарски институции, овој актерски тандем моментално е дел од претставите "Еригон" и "Јов". Игор и Соња првата соработка во Драмски ја имаа пред околу седум години, со претставите "Темпирана опера" и "Троил и Кресида".


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios