„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Известување за отпочнување на работа на нови претстави
(27 фев 2015)

Во Драмски театар – Скопје  започнаa подготовките на две нови премиерни изведби. Првата претстава е дело на светски познатиот ирски драматичар Мартин Мек Донах ”Приказна за човекот без рака” во режија на Синиша Ефтимов...


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Соопштение до медиуми
(06 фев 2015)

СООПШТЕНИЕ

По повод непријатната ситуација на појавување „двојни билети“ за претставата „Да живее Хармс! Чудата постојат“, во изведба на Сатиричниот театар „Керемпух“ од Загреб, на ден 03.02.2015 година...


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 06.02 - Човекот кој го изеде светот - Претстава во хуманитарни цели
(02 фев 2015)

Приходот од претставата „Човекот кој го изеде светот“ во режија на Билјана Радиноска, која ќе се прикаже во петок (06.02) со почеток во 20.00 часот ќе биде наменет за поплавените подрачја во источна Македонија.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios