“You need three things in the theater - the play, the actors and the audience, - and each must give something” - Kenneth Haigh
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 In Memoriam - Бранко Ѓорчев (1962 - 2013)
(25 фев 2013)

 

Оставаш зад себе спомени полни со емоции силни, емоции прекрасни, длабоки и цврсти што никогаш, ама никогаш нема да исчезнат. Ти не беше само наш директор или колега, ти беше пред се пријател на сите љубители на театарот кому толку несебично се даде, се предаде.... За театарот живееше, љубеше, создаваше.. твоите улоги беа секогаш вистински, бидејќи со животна вистина им се посветуваше... И создаде ролји незаборавни, отвори нови хоризонти на оваа магична сцена ... и сите не задолжи засекогаш да живееш тука, на штиците што живот значат, во воздухот натопен со уметност, а сега збогатен со твојата душа, што и ние и сите по нас ќе го вдишуваат и ќе учат дека Тој, Бранко, Тој стоеше овде, на оваа сцена, но и на многу други, и Тој, Бранко Ѓорчев, Тој остави дел од вечноста токму овде, во Драмскиот театар.... Не, ти не замина, ти само продолжи да живееш на една поинаква, безвременска сцена...

ТИ БЛАГОДАРИМЕ!!!!


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios