“You can throw away the privilege of acting, but that would be such a shame. The tribe has elected you to tell its story. You are the shaman/healer, that's what the storyteller is, and I think it's important for actors to appreciate that. Too often actors think it's all about them, when in reality it's all about the audience being able to recognize themselves in you. The more you pull away from the public, the less power you have on screen.” - Ben Kingsley
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА КОМЕДИЈАТА КОЈА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ ДО СОЛЗИ
(10 фев 2012)

 

На 22 февруари, 2012 година, со почеток 20.00 часот, на големата сцена на НУ Драмски театар – Скопје култната хит комедија ФАНИ МАНИ, во режија на Коле Ангеловски, повторно ќе ја смеe публиката.

Хуморот и најразличните комични ситуации во оваа претстава, ги споделуваат со публиката доајените на македонското актерско небо: Благоја Чоревски, Владимир Ангеловски, Ванчо Петрушевски, Димче Мешковски,  Лазе Манаскоски, Катерина Коцевска и Марија Кондовска.

Инаку „Фани Мани“ е современа комедија на ситуации, која, покрај универзалното значење, неверојатно одговара на нашево поднебје на економската и социјалната ситуација кај нас.

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ ЈА КОМЕДИЈАТА КОЈА ЌЕ ВЕ НАСМЕЕ ДО СОЛЗИ 


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 ВЕСНА БЕЈБИ ПЕТРУШЕВСКА ВО СТЕНД АП КАБАРЕ
(03 фев 2012)

Продукција „Вртелешка“ со гордост ви го најавува најновиот проект од единствената Весна Бејби Петрушевска. На 4 февруари, сабота, со почеток во 20:00 бидете дел од Стенд Ап Кабарето, кое ќе се одржи на големата сцена во НУ Драмски театар - Скопје.

„Стенд ап формата секогаш има две страни, секој кој е во публика сака да се насмее, затоа е и дојден, додека комичарот е обврзно да биде смешен и забавен. Мора да бидеш груб, прецизен, точен без тронка лицемерие. Очекувајте многу смеа и солзи. На крај верувам дека ќе заминете дома со измешани емоции. Ве очекувам во Драмски.“ - изјави Весна Бејби Петрушевска.

Бејби, која веќе го скрши мразот за претставничките на понежниот пол во оваа професија, со која генерално доминираат мажите, без влакна на јазикот и со потребната доза на хумор ќе ги коментира машко-женските односи и актуелните случувања од женски агол.

Стенд ап кабарето ќе биде надополнето со песни снимени и продуцирани во „Парамециум Студио„ од страна на Тавитјан Брадрс.

Се гледаме!!

Стенд Ап Кабаре со Весна Бејби Петрушевска
Сабота, 4 февруари, 20:00 и
Понеделник, 20 февруари во 20:00
НУ Драмски театар – Скопје!!!


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios