“You can throw away the privilege of acting, but that would be such a shame. The tribe has elected you to tell its story. You are the shaman/healer, that's what the storyteller is, and I think it's important for actors to appreciate that. Too often actors think it's all about them, when in reality it's all about the audience being able to recognize themselves in you. The more you pull away from the public, the less power you have on screen.” - Ben Kingsley
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 "ЧОВЕКОТ КОЈ ГО ИЗЕДЕ СВЕТОТ": ИЗГУБЕНАТА СМИСЛА НА ЖИВЕЕЊЕТО
(16 дек 2014)

Создадена според драмата на германскиот автор Нис-Моме Штокман, новата претстава во Драмскиот театар - Скопје "Човекот кој го изеде светот" е во режија на Билјана Радиноска. Ќе има публика, значи ќе биде на репертоарот, онолку колку што ќе има интерес за театарска приказна во која се петминаата актери во новите ликови: Игор Стојчевски (ХХХХ), Диме Илиев (Татко), Билјана Драгичевиќ (Лиза), Димитрија Доксевски (Улф) и Стефан Вујисиќ (Филип), од кои дури четворица најкоректно го толкуваат апсурдот на пореметените семејни вредности - животите на едно распаднато семејство, меѓу најблиските: син, татко, брат, сопруга која заминала и кај која се заедничките деца, другар...


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Вашиот Драмски: До крајот на месец декември цената на билетот ќе изнесува 150 денари
(15 дек 2014)

Цената на билетите за редовниот репертоар на Вашиот Драмски, до крајот на месец декември (15.12 - 31.12) ќе изнесува 150 денари.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 СООПШТЕНИЕ ЗА КАНДИДАТИТЕ ЗА РАБОТНИ МЕСТА - ИЗМЕНЕТО (12.12.2014
(11 дек 2014)

СООПШТЕНИЕ

Кандидатите кои ќе се пријават на јавниот оглас за работното место актер, на аудицијата се должни да дојдат подготвени со:

Задолжителен монолог на „Хамлет“, од В. Шекспир и

Еден монолог по сопствен избор...


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Вработување на лица на неопределено време на следните работни места
(10 дек 2014)

Врз основа на чл.22, став1, т.1, став 4 и чл.23, став 1 и став 7 од Законот за работни
односи- пречистен текст (Сл.весник на РМ под бр. 145/2014), директорот на 
Националната установа Драмски театар - Скопје, објави 
За вработување на лица на неопределено време на следните работни места:...


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios