„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Премиерна изведба на „ЧИЈА СИ“
(27 дек 2013)
Автор:   Сашко Насев
Режија:   Љупчо Ѓоргиевски
Сценографија:   Валентин Светозарев
Костимографија:   Благоја Мицевски
Музика:   Маријан Нечак
Улоги:   Анастас ТановскиБлагој ЧоревскиЛазе МанасковскиВанчо Иван ПетрушевскиСилвија СтојановскаМарија КондовскаЃокица ЛукаревскиЃорѓи ТодоровскиДушица Стојановска
КГ:   Ленче Делова
Инспициент:   Гоце Бојчев
Суфлер:   Жаклина Цветковска
Осветител:   Дејан Блажевски, Кире Бубулевски
Тонмајстор:   Димитар Илиев, Чедомир Младеновски

Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Претстава во хуманитарни цели
(06 дек 2013)

Почитувани,

 

Ве известуваме дека претставата КАВКАСКИ КРУГ СО КРЕДА која ќе се прикаже на 13 декември /петок/ Драмскиот театар ја наменува за хуманитарни цели. Средствата собрани од истата ќе се донираат во домот на деца без родители Ј У Д 11 Октомври - Скопје.

Цената на билетот е 300 денари.

Бидете хумани!


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios