“You can throw away the privilege of acting, but that would be such a shame. The tribe has elected you to tell its story. You are the shaman/healer, that's what the storyteller is, and I think it's important for actors to appreciate that. Too often actors think it's all about them, when in reality it's all about the audience being able to recognize themselves in you. The more you pull away from the public, the less power you have on screen.” - Ben Kingsley
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 За пародијата на животот
(04 дек 2006)

Добре дојдовте во Дебар Маало - онакво какво што го паметиме, она од спомените, во кои ги нема новоизградените бетонски грдосии кои ни ги прекинуваат улиците по кои шетавме, се правевме фраери, се заљубувавме... Добре дојдовте во маалото каде трепетливите светла од малите куќарки се слични на оној сјај што го даваат светулктите во ноќта... Добре дојдовте во еден носталгичен свет кој само некаде, длабоко, во меморијата е исчистен од неправдите, кражбите, убиствата...
Во таков свет (маало) влеговме низ драмската нарација на Горан Стефановски изговорена, напишана во неговото најново „чедо“ - „Демонот од Дебар Маало“. Од тој свет повторно се изродија приказни за еден човек чиј живот е уништен "напреки" и кој тера своја маалска правда. Личната правда оди до таму што од неговата берберница се прават ќебапчиња кај Мара, смелени од луѓето-нелуѓе, и кои се слатки до бесвест дури и за странците...


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios