“You can throw away the privilege of acting, but that would be such a shame. The tribe has elected you to tell its story. You are the shaman/healer, that's what the storyteller is, and I think it's important for actors to appreciate that. Too often actors think it's all about them, when in reality it's all about the audience being able to recognize themselves in you. The more you pull away from the public, the less power you have on screen.” - Ben Kingsley
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Гостување на Градскиот театар - Скопје
(19 ное 2009)
На 20 Ноември, 2009 год. со почеток во 20.00 часот, во продукција на „Градски театар - Скопје“,  на големата сцена на Драмскиот театар гостува претставата „Р“ од Јордан Плевнеш, во режија на Дејан Пројковски. Улогите ги толкуваат Рубенс Муратовски, Сашо Тасевски, Билјана Беличанец Алексиќ, Ана Стојкова, Игор Герогиев, Снежана Стамеска, Димитар Доксевски, Благој Чоревски, Катерина Коцевска, Сања Арсова, Диме Илиев, Ѓокица Лукаревски и Елена Трајковска.

Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Премиера на претставата „Ветер низ тополите“
(16 ное 2009)

Тројца ветерани, херои на војната, своите пензионерски денови ги поминуваат на балконот на една воена болница, се додека не решат да тргнат во авантура. Се редат тажно-смешни ситуации за „невозможната„ мисија, во која тројцата потомци на Дедо Иљо Малешевски се подготвуваат да тргнат.

Вечерва, со почеток во 20.00 часот на големата сцена на Драмскиот театар ќе се одржи премиерата на претставата „Ветер низ тополите“ од Жерар Сибернијас, а во режија на Коле Ангеловски. Улогите ги толкуваат Благој Чоревски, Ѓокица Лукаревски и Дади Ангеловски.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios