"The stage is not merely the meeting place of all the arts, but is also the return of art to life." - Oscar Wilde
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 „Кинегонда во Карлаленд“ - започнаа подготовките за новата претстава
(07 окт 2008)

Новиот проект на Драмскот театар, претставата „Кинегонда во Карлаленд“ од Венко Андоновски, во режија на Сашо Миленковски, тематски и стилски произлегува од, и се надоврзува на, текстот Кандид во земјата на чудата, кој се уште се наоѓа на репертоарот на Драмскиот театар. Тие два текста можат да се сметаат за еден вид текстови "близнаци", бидејќи се служат со истите главни ликови (Кинегонда, Кандид и Доктор Панглос), но ги поставуваат во две различни средини и две различни културни ситуации. Главните улоги ги толкуваат Драган Сапсов – Дац, Биљана Беличанец Алексиќ, Бранко Ѓорчев, Јелена Жугиќ, Роберт Вељановски, Рубенс Муратовски, Дејан Лилиќ, Зоран Љутков и Сашо Тасевски. Премиерата на претставата се очекува да биде во средината на месец Декември.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios