"The stage is not merely the meeting place of all the arts, but is also the return of art to life." - Oscar Wilde
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Жестоката урбана приказна
(05 јан 2006)

Во Драмскиот театар во Скопје беше изведена нова продукција - панк-операта „Купидона“, проект што и се обраќа на младата публика и предизвикува болка во утробата на некои други. Вистината е во начинот на кој е раскажана приказната за светот во кој е сместен младиот човек, свет со кој владее корупцијата, куршумот, проституцијата, а се изродила љубов.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 „Купидона“ пее, но и збунува
(01 јан 2006)

Во обидот и тенденцијата македонскиот театар да оди во чекор со она што се нарекува современ тек на светската театарска сцена, Драмскиот театар од Скопје неодамна одлучи на својот репертоар да вметне нов жанр, наречен панк-опера. Одговорноста за овој несекојдневен начин на поставување текстови му ја довери на секогаш контроверзниот режисер, Срѓан Јаниќијевиќ. Па, така секој оној кој ќе посака нешто многу поинакво од она на што е навикнат може да го види во претставата „Купидона“ работена според истоимениот текст и сонгови на режисерот Јаниќијевиќ.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios