“You can throw away the privilege of acting, but that would be such a shame. The tribe has elected you to tell its story. You are the shaman/healer, that's what the storyteller is, and I think it's important for actors to appreciate that. Too often actors think it's all about them, when in reality it's all about the audience being able to recognize themselves in you. The more you pull away from the public, the less power you have on screen.” - Ben Kingsley
dramski on mobile

       
Александра Павлова

 

983576862_Aleksandra-Pavlova---Web.jpg

Александра Павлова, родена на 09.04.1987 во Скопје. Дипломира на Државниот Универзитет во Болоња, Италија, каде што и последователно магистрира во ноември 2011 година, во класата на науки за уметнички претстави (театар, филм и музика). Како стипендист на програмата Overseas, учебната 2009/2010 година од пост-дипломските студии, ја завршува во САД, на универзитетот во Wisconsin – Madison, на одделот за филм и мултимедијална продукција. За време на своето образование настапува во бројни театарски, филмски и мултимедијални проекти.

Како редовно вработен актер во Драмскиот Театар досега игра во следните претстави: Македонска крвава свадба, Архелаос или Еврипид се враќа на Балканот, Солунски Патрдии и Кавкаски круг со креда.

  
Назад  
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios