“You need three things in the theater - the play, the actors and the audience, - and each must give something” - Kenneth Haigh
dramski on mobile

       
Игор Георгиев

 

684664173_IgorGeorgievSlice.jpgстудии :Универзитет за аудиовизуелни уметности ЕСРА Скопје 

Отсек/Актерска игра

Проф. Ѓорѓи Јолевски 

Дата на раѓање 20 : 03 : 1986

 

Професионални проекти

Хамлет-Вилијам Шекспир

Драмски Театар  реж. Дејан Пројковски

улога: Бернардо

 

Р“-Јордан Плевнеш 

Градски Театар   реж. Дејан Пројковски

улога: Аврам Бродски (синот)

 

На отворено...     -Славомир Мрожек

Детски Театарски Центарреж. Андреј Цветановски

улога: Големиот

 

 

Копнеж по целина   -според поезијата на Матеја Матевски

МНТ   реж. Ристе Алексовски

улога: Скомрах

 

Креонт

Драмски театар (ко-продукција)   реж. Димче Николовски

улога: хорски придружник

 

Ај да си речиме уште една

Охридски Театар(авторски проект на Андреј Цветановски)

улога: Осман Бег

 

Роберто Зуко   - Бернар-Мари Колтес

Алтернативен проект/Клуб Б2 реж.Ирена Стеријовска

улога: Инспекторот

 

Женидба   -Николај Василевич Гогољ 

Театар Комедија -реж. Дејан Пројковски

улога: Никанор Иванович Анучкин

 

Кавкаски круг со креда  -Бертолд Брехт

Драмски Театар -реж. Златко Славенски

улога: аѓутант/оклопник/Јусуп

 

 

РЕКЛАМИ/СИНХРОНИЗАЦИИ

Кампања -Осмели се..направи го првиот чекор

Синхронизации на цртани филмови:

Фифи и малите цветчиња

Трансформери 

Покемон

Куќичката на Мики Маус

Спајдермен

Моќните Ренџери

Бакуган

Сунѓерот Боб

 

 

Проекти и испитни вежби за време на студиите/театарски уметности

Салиери             -Питер Шефер

дипломска претстава/Андреј Цветановски

улога:Салиери

 

Фрагменти од:

Иванов         -Антон Павлович Чехов

улога:Иванов реж. Андреј Цветановски

Госпоѓица Јулија     -Аугуст Стриндберг

улога:Жан реж. Небојша Јовановиќ

Госпоѓица Јулија   -Аугуст Стриндберг

улога:Жан реж. Дубравка Смилевска

Сон на летната ноќ   -Вилијам Шекспир

улога:Санде Свирачот реж. Андреј Цветановски

Тит Андроник          -Вилијам Шекспир

улога:Тит Андроникреж. Кузман Клековски

Макбет                    -Вилијам Шекспир

улога:Макбет реж. Бојана Јовановска

Хамлет            -Вилијам Шекспир

улога:Клаудиј/Гертруда/Хамлет (таткото) реж. Хана Миленковска

Мизантроп       - Молиер

улога:Алсест реж. Ирена Стеријовска

Смртта на Дантон  -Бихнер

улога:Дантон        реж.Иван Манасковски

 

Испитни вежби по актерска игра

Сина соба-Давид Харе

улога:Фред/ таксистот

 

Просидба   -Антон Павлович Чехов

улога: Иван Василевич Ломов

Чекајќи го Годо     -Семјуел Бекет 

улога:Владимир

Игра                      -Семјуел Бекет

улога:Мажот

Ричард Трети  -Вилијам Шекспир

улога:Ричард Трети

Хамлет            -Вилијам Шекспир

улога:Хамлет

  
Назад  
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios