“The theater is so endlessly fascinating because it's so accidental. It's so much like life.”- Arthur Miller
dramski on mobile

       
Сања Арсовска

 

819700351_SanjaArsovska.jpg

 

 


e-mail: Sanya.arsovska@gmail.com


Образование 2005 – 2009 Факултет за драмски уметности – Скопје


• Студент по актерска игра во класата на проф. Владимир Милчин
• Просек на положени испити: 9.52
Неформално 
Образование
• работилница за танц и физички театар „Твоето тело, твој инструмент”- Дизелдорф, 
СР Германија 2010 година
• предавање за начините и можнистите на функционирање на независните 
артисти „Независната сцена во нова Еропа” организирана од страна на ЕОН - 
интернационална мрежа на независни артисти. Љубљана, Р. Словенија 2010 
година.
• „Ив Рајман”- претстава создадена како производ на месечната работилница во 
склоп на проектот Плотс. Колчестер, Англија, 2011 година:.


Театарски Улоги 2007

• „Бегалка”
улога: Ленче
режија: Дејан Пројковски
продукција: Народен театар - Штип


2008

• „Поблиску”
улога: Алис
режија: Јован Ристовски
продукција: Народен театар - Штип 
• „Сон на летната ноќ”
улога: Хермија
режија: Коле Ангеловски
продукција: НУ Драмски театар - Скопје
• „Што виде батлерот”- 
улога: Џералдин Баркли
режија: Синиша Ефтимов
продукција: Народен театар - Штип, 
• „Нажалена фамилија”
улога: Даница
режија: Љупчо Ѓоргиевски
продукција: Народен театар - Штип

2009

• „Р”
улога: Маргарита Ветерова
режија: Дејан Пројковски
продукција: Градски театар - Скопје
• „Делови” -танцов перформанс
улога: (претставата без подела по ликови)
 режија: Рисима Рисимкин
независна продукција
• „Дона Жуана”
улога: Зганарела
режија: Патрик Вершурен
продукција: Градски театар - Скопје
• „Вртелешка”- дипломска претстава
улога: проститутката
режија: Владимир Милчин
продукција: Факултет за драмски уметности

2010

• „Печалбари”
улога: Симка
режија: Дејан Пројковски
родукција: НУ Театар Куманово
• „Дон Жуан”
улога: Зганарел
режија: Александар Поповски
независна продукција

2011

• „Ив Рајман” ( Eve Ryman)
улога: убавина, ангел, пријателство
режија: Џенис Дан
продукција: Меркјури театар Колчестер
(Mercury theatre Colchester, England)
• „Кара Дончо”
улога: Ружа
режија: Младен Крстевски
продукција: Народен театар - Штип
• „Парите се отепувачка”
улога: (претставата без подела по ликови)
режија: Александар Ивановски
продукција: Народен театар – Штип

2012

• „Фирма”
улога: Патриција
режија: Нела Витошевиќ
продукција: Вондерленд театар - Скопје
• „Изгубени германци” 
улога: Радио Белград
режија: Слободан Унковски
Продукција: МНТ - Скопје

2013

• „Кавкаски круг со креда”
улога: Груша
режија: Златко Славенски
продукција: Драмски театар - Скопје
• „Огнени јазици”
улога: Хилда
режија: Слободан Унковски
Продукција: Драмски театар - Скопје

 

Награди Најдобар млад актер - национален театарски фестивал „Војдан Чернодрински” 2008 
година - за улогата на „Ленче” во претставата „Бегалка” на Дејан Пројковски.

Други актерски ангажмани
Филмови
• „Балканот не е мртов” 
улога: Толкана
режија: Александар Поповски
• „Трето полувреме”
улога: млада србинка
режија: Дарко Митревски
ТВ Реклами 
• Мобилен Оператор ВИП

  
Назад  
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios